Loading Radionice
  • Ovaj radionica je prošao.

Sve Radionice

Zadar

28. ožujka 2019.—16:00 - 20:00 | Besplatno

Radionica Navigation

Serija radionica “Znanje za budućnost” kreće 28. 3. u COIN Coworkingu u Zadru. Emanuel Blagonić, dizajner s više od 15 godina iskustva iz rada s klijentima iz Hrvatske i svijeta, otkrit će vam mnoštvo tajni, bez obzira radite li svoj prvi web (ili tražite nekoga da vam ga napravi) ili ste freelancer ili vlasnik (ili zaposlenik) manje agencije koja želi raditi s klijentima iz Hrvatske ili inozemstva.

A zahvaljujući partnerima radionica Plus hostingu i Algebri, svi će sudionici dobiti dodatne poklone koji će im pomoći da stečena znanja primjene u praksi.

Radionice

[16:00] Kako do vlastitog weba?

Napomena: Ova je radionica namijenjena vlasnicima obrta, malih i srednjih tvrtki koji bi htjeli samostalno izraditi svoju internetsku stranicu ili angažirati profesionalce da to učine umjesto njih.

Radionica “Kako do vlastitog weba” orijentirana je na vas, krajnje korisnike – sve koji planirate raditi novu internetsku stranicu ili nadograditi postojeću. Na ovoj radionici odgovorit ćemo na pitanje trebate li vlastitu internet stranicu i u kojem obliku. Saznat ćete kako definirati dobar budžet za izradu internetske stranice, te trebate li stranicu raditi sami ili pronaći profesionalca? Razgovarat ćemo o tome kako definirati ciljanu publiku, ciljeve, informacijsku arhitekturu – ali i naučiti što je to landing page i konverzija. Radite li s agencijom saznat ćete kako definirati dobar budžet i što očekivati od agencije te kako analizirati ponude koje ćete dobiti.

  • Ciljana publika: informatički pismeni vlasnici obrta, malih i srednjih tvrtki koji bi htjeli napraviti vlastite internetske stranice, bilo sami ili uz pomoć freelancera ili agencije.
  • Potrebna predznanja: poznavanje rada na internetu, uređivanje i priprema teksta, unos teksta u CMS editor (poput WordPressa).

[18:00] Rad s klijentima – u Hrvatskoj i svijetu

Napomena: Ova je radionica namijenjena freelancerima i vlasnicima manjih agencija koji žele utvrditi ili proširiti svoje znanje o (najčešće remote) radu s klijentima.

Radionica “Rad s klijentima – u Hrvatskoj i svijetu” namijenjena je web profesionalcima – freelancerima i malim agencijama. Iako ću o temi govoriti iz perspektive dizajnera i (nekadašnjeg) vlasnika male agencije, tema će biti primjenjiva svima koji rade s klijentima na webu – iz Hrvatske ali i svijeta. Otkrit ću vam kako analiziram (buduće) klijente, zašto je važan inicijalni interview i kako napraviti dobru ponudu. Razgovarat ćemo o cijenama i kako ih vremenom povećavati. Nemate li svoj ured i/ili radite s klijentima iz cijelog svijeta objasnit ću vam tehnike i tajne online komunikacije – od Skype preko važnosti project managementa i organiziranja vlastitih poslovnih procesa.

  • Ciljana publika: freelanceri i vlasnici manjih agencija koji rade s klijentima iz Hrvatske (lokalnim u blizini mjesta rada, ili nacionalno) ili inozemstva.
  • Potrebna predznanja: svatko tko radi direktno ili indirektno s klijentima.

Predavač

Emanuel Blagonić profesionalno se bavi webom posljednjih 15 godina tijekom kojih je radio za više od 500 različitih klijenata iz Hrvatske i svijeta. Od izrade internetskih stranica preko dizajniranja touch-screen sučelja, radio je za male i velike klijente, startupe i multinacionalne kompanije. Trenutno radi kao freelance UX dizajner s multinacionalnom kompanijom iz Švicarske.

Emanuel često predaje na konferencijama u Hrvatskoj i inozemstvu, gdje educira klijente i kolege iz branše o važnosti dizajna, pristupačnosti (eng. accessibility) internetskih stranica, korisničkim sučeljima i općenito procesu dizajna i optimizaciji poslovnih procesa. Kao jedan od pionira WordPressa u Hrvatskoj organizirao je niz Meetupa i konferencija, uključujući i prvu konferenciju o WordPressu u Hrvatskoj (WordCamp Croatia, 2015. u Rijeci). Posljednje tri godine bio je jedan od organizatora najveće svjetske konferencije o WordPressu, WordCamp Europe (2016, Beč; 2017, Pariz; 2018, Beograd) gdje je vodio komunikacijski tim.

Većinu onoga što je naučio – dobre i loše stvari – Emanuel će vam prenijeti kroz ove dvije radionice.

Partneri radionica

Lokalni partner

Detalji

Datum:
28. ožujka 2019.
Vrijeme:
16:00 - 20:00
Cijena:
Besplatno

Lokacija

COIN Coworking
Put Murvice 16
Zadar, 23000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Internet stranica:
http://www.coinzadar.hr/

RSVP

Tickets are not available as this radionica has passed.